Magiczne Bestsellery

  |  

Promocje

  |  

Horoskop

  |  

Salon wróżb i magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Kefir
Kefir
Galeria okno

Kefir

Ocena: 5.0 (1 ocena) Zobacz recenzje »
Dostępność:
2 dni + czas dostawy
Cena rynkowa: 25.00
Nasza cena:

23.75

Taniej o: 1.25 zł ( 5 % )
Ilość
Dodaj do schowka

Opis produktu

Kefir
Do progu (99,00 zł) Darmowej Dostawy do placówki Poczty polskiej lub do sklepu Żabka lub do sklepu Freshmarket lub do stacji PKN Orlen lub do kiosku Ruchu brakuje Ci 99,00 zł.
Sprawdź koszt dostawy

  • Odbiór paczki w kiosku Ruchu od 8,99 zł
  • Odbiór w placówce Poczty od 8,99 zł
  • Odbiór na stacji PKN Orlen od 8,99 zł
  • Odbiór w sklepie Żabka od 8,99 zł
  • Odbiór w Freshmarkecie od 8,99 zł
  • Paczka pocztowa (48h) od 10,99 zł
  • Odbiór paczki w paczkomacie od 11,99 zł
  • Kurier DHL od 12,99 zł
  • Kurier DPD od 12,99 zł
  • Kurier miejski Nadajesz.pl - Białystok od 12,99 zł
ODBIÓR OSOBISTY ZA 0 zł Białystok, Warszawa, Ełk, Suwałki, Grajewo

Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie procesu oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego.

Na zmianę z jogurtem L+ działa korzystnie przy zaparciach.

Wytwarzane przez bakterie substancje działają oczyszczająco na organizm, powodują neutralizację wielu toksyn.

Zawiera kultury bakterii:

  • Lactococcus lactis subsp.
  • Lactobacillus subsp.
  • Leuconostos subsp.
  • Streptococcus thermophilus
  • Typowe drożdże i mikroflora kefirowa

Polecany:

  • jako wspomaganie kuracji oczyszczających organizm.
  • w problemach z przemianą materii.
  • dla osób uprawiających sport ( na zmianę z jogurtem L+).

Zalety domowego kefiru: Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).

Zawiera dużą ilość witamin m.in. A, B2, B12, K2. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B12, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.in. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Nie zawiera glutenu.

Ma duże zastosowanie w kosmetyce – można stosować także zewnętrznie np. przy rozstępach skórnych.

Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.

Z naszego kefiru można też robić ser. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

Wytwarzanie: Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub z nasion.

  1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp. 80°C aby zabić obce bakterie (na powierzchni mleka pojawia się pierwszy kożuszek). Jeżeli używamy mleka pasteryzowanego lub z ziaren podgrzewamy je tylko do temp. 42°C.

  2. Przelewamy mleko do naczynia ( np. szklanego słoika ) i studzimy do temp. około 42°C.

    WAŻNE: naczynie musi mieć szczelną pokrywkę!!

  3. Dopiero teraz otwieramy saszetkę z bakteriami, wsypujemy do mleka, mieszamy i szczelnie zamykamy naczynie.

  4. Zostawiamy do fermentacji od 8 do 16 godzin w temperaturze około 42°C aż do uzyskania właściwej gęstej konsystencji. Przeważnie trwa to około 12h. W tym celu możemy wstawić słoik do garnka z bardzo ciepłą wodą sięgającą poniżej poziomu zakrętki lub nagrzanego wcześniej piekarnika, albo zawinąć w koc.

    Unikamy wstrząsania naczyniem!

    Uwaga! Pierwsze namnożenie jeśli nie wychodzi można trzymać nawet do 24 godzin!

  5. Po skwaszeniu zdejmujemy pokrywkę i przechowujemy w lodówce.

Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale również stanowi źródło bakterii do następnego namnażania.

Kolejne namnażanie: Następne namnażanie najlepiej przeprowadzić w ciągu pierwszych 3 dni, a nie później niż 7 dni od wytworzenia poprzedniego produktu (im starszy zakwas tym gorzej się namnaża).

Na każdy litr nowo przygotowanego mleka (wg pkt 1 i 2) dajemy 4 łyżki z poprzednio wytworzonego produktu i postępujemy jak poprzednio.

Namnażanie możemy powtarzać wielokrotnie, również ilościowo, aż do chwili kiedy produkt straci swoje właściwości: konsystencję i zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii.

Namnożony produkt może być przechowywany w lodówce do 7 dni, w saszetce wg terminu przydatności do użycia (saszetkę należy również przechowywać w lodówce).

Terapia jogurtowa - jak zacząć?

  • Terapię jogurtową rozpoczynamy od jogurtu L+.
  • Po 14 dniach dołączamy kefir.
  • Rano w dalszym ciągu pijemy jogurt L+ a w południe i wieczorem kefir.
  • Zawarty w kefirze CO2 powoduje lepsze przesuwanie pokarmu w jelitach, szczególnie w jelicie grubym. Zawiera ON również bardzo dużą ilość kwasu mlekowego.
  • Pijemy więc rano jogurt L+, a w południe i wieczorem kefir, łącznie nawet 1 litr dziennie.
  • W krajach wschodu kefir nazywany jest "płynem rozkoszy", ponieważ uważa się, że daje dużo energii.
  • Nadaje się dla osób wykonujących duży wysiłek fizyczny.
Recenzje produktu Kefir - przeczytaj

opinie klientów:

Natalia L. ( n...@gmail.com ) 2019-02-15 17:10:12, ocena: 5

polecam warto kupic i jesc codziennie.. wychodzi pyszny
Szczegóły produktu Kefir
Sklep prowadzony przez Glosel sp. z.o.o. sp.k., ul. Kolejowa 12E, 15-701 Białystok
Copyright © 2004-2019 CzaryMary.pl
Mapa galerii: 1 | 2 T
Zapisz się na nasz magiczny newsletter i odbierz
Kod 7% dodatkowego rabatu
od cen w CzaryMary. Kod ważny będzie przez 7 dni.
Adres e-mail jest nieprawidłowy
Wyrażam zgodę przetwarzanie podanego adresu e-mail w celu wysyłania treści marketingowej przez www.CzaryMary.pl zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (Dz.U. z 1997 r. Nr 133 poz. 883 z zm.).
Dziękujemy za zapisanie się na newsletter!
W ciągu najbliższych kilku minut
(z reguły 5, w wyjątkowych sytuacjach do 90 min.)
na Twój adres e-mail
wyślemy wiadomość z kodem dającym 7% dodatkowego rabatu.
Możesz skorzystać z niego jeden raz!