Zamknij [X] |
Galeria
|
|
M±ka ekologiczna orkiszowa graham, powstała ze mielonego na żarnach ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastapić m±kę pszenn± m±k± orkiszow±, która dodaje potrawie delikatnego "orzechowego" smaku. M±ka orkiszowa używana najczę¶ciej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do nale¶ników i placuszków.
M±ka orkiszowa posiada bardzo wysoki wskaĽnik stosunku węglowodanów złożonych do węglowodanów prostych, obfituje też w witaminę B. M±ka orkiszowa posiada też wysok± zawarto¶ć białka (w tym 8 kluczowych aminokwasów).
Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie ¦więtej Hildegardy.
Kraj pochodzenia - Polska
M±ka orkiszowa* typ 1850.
*Produkt rolnictwa ekologicznego. Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |