Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
otręby gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne otręby gryczane powstają podczas przemiału gryki na kaszę gryczaną. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również zastąpienie otrębami części mąki w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz - 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 75 g, w tym cukry - 2,6 g
Białko - 12 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |