Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
mąka gryczana*,
skrobia ziemniaczana*, płatki ziemniaczane*, sól naturalna, cukier trzcinowy*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
mieszankę do wypieku wymieszać w misce z około 11g suchych drożdży, 600ml
letniej wody (300ml można zastąpić mlekiem) oraz 2 łyżki oleju. Wyłożyć ciasto
na natłuszczoną, posypaną mąką (może być skrobia) formę i zostawić do
wyrośnięcia na około 30 minut. Następnie upiec chleb we wcześniej nagrzanym
piekarniku.:
- piekarnik góra/dół 180°C
- piekarnik z termo obiegiem ok.
160°C
- piekarnik gazowy ok. 2-3 poziom.
Czas pieczenia: 45-60
minut.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |