Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
Składniki:
kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa, jest produktem naturalnie bezglutenowym. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Kasza jaglana jest uważana za jedną z najzdrowszych kasz. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, m.in. witaminy z grupy B, lecytynę, wapń, fosfor, potas i żelazo.
Według medycyny chińskiej posiada wiele zalet, odpowiednio przyrządzona jest polecana przy wychłodzeniu organizmu, zaparciach, na wzmocnienie nerek, wątroby, trzustki i jelit.
Jak dobrze przygotować kaszę jaglaną?
Przed gotowaniem należy przepłukać kaszę we wrzątku, wodę wylać, następnie ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Medycyna chińska dodatkowo poleca, aby w pierwszej kolejności (przed gotowaniem, płukaniem) kaszę uprażyć. Możemy to zrobić na suchej patelni lub w suchym garnku. Prażenie zwiększa działanie osuszające organizm ze śluzu oraz „ogrzewa” wychłodzone narządy. Dobrze podprażona kasza jaglana powinna mieć delikatnie orzechowy zapach.
Kaszę jaglaną należy trzymać w zamkniętym pojemniku, z tego względu, że lubi chłonąć wilgoć.
Wartość odżywcza w 100 g:
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sklep prowadzony przez Glosel sp. z.o.o. sp.k., Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok
Copyright © 2004-2022 CzaryMary.pl Mapa galerii: 1 | 2 |