Zamknij [X] |
Galeria
|
|
M±ka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysok± warto¶ć odżywcz± oraz zawarto¶ć cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z m±ka zbożow± jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez, czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. M±ka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Można j± wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się m±kę zbożow± np.
Zachęcamy do wymy¶lania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika.
Żołędzie eko 100%.
W 100 g:
M±kę żołędziow± można wykorzystywać jako uszlachetniaj±cy dodatek do m±ki zbożowej w proporcji 2/3 m±ki zbożowej i 1/3 m±ki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Mirosław Angielczyk Dary Natury, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |