Orzech prażony, znakomity do codziennego spożywania. Orzechy ziemne (arachidowe) to roślina strączkowa, której nasiona w czasie wegetacji wrastają pod ziemię i tam dojrzewają. Wiodący producenci do Chiny, USA, Argentyna, ale również Indie, Sudan.
Migdał naturalny ciemny Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych. Migdały są naturalnym źródłem: Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia...
Płatki migdałowe Kraj pochodzenia: USA Informacja o alergenach: Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, cprodukty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych...
SKŁADNIKI orzechy macadamia* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się...
Migdały- nasiona owoców migdałowca zwyczajnego . Wyróżnia się dwa rodzaje , pochodzące od różnych odmian i kultywatorów . Zastosowanie Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i...
Właściwości orzeszków nerkowca Orzechy nerkowca są smaczne i posiadają cenne wartości odżywcze. Bogate w żelazo, zawierają też sporo magnezu, są cennym źródłem miedzi i znakomicie uzupełniają jej niedobór.
Migdały, czyli nasiona owoców migdałowca zwyczajnego, pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Obecnie są uprawiane głównie w USA, Hiszpanii, Iranie i we Włoszech. Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy B2, witaminy E i błonnika pokarmowego. Są także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów...
Orzechy ziemne niesolone, prażone. Orzeszki ziemne pochodzą z Brazylii. Nazywane są też arachidowymi i fistaszkami. Posiadają największą ilość białka ze wszystkich orzechów. Najbardziej znane orzeszki występują w postaci prażonej, solonej i kandyzowanej.
Orzechy brazylijskie charakteryzują się delikatnym, niepowtarzalnym smakiem. Doskonale nadają się jako dodatek do sałatek, deserów oraz egzotycznych dań. Świetnie smakują jako przekąska. Składniki: orzechy brazylijskie, ekologiczne 100%. Ostrzeżenia i pozostałe informacje: Produkt może zawierać...
Migdały już od wieków znane są ludzkości. Przypisywane im są wspaniałe właściwości i pozytywny wpływ na ogólny stan zdrowia. Te małe, przypominające kształtem kocie oko, orzeszki są wyjątkowo smaczne i polecane jako dodatek do wielu dań.
ORZECHY PEKAN (ORZECHY PECAN) Są owocami drzewa, nazywanego orzesznikiem jadalnym, pekanowym, owocowym lub po prostu pekanem. Z wyglądu i w smaku przypominają doskonale nam znane orzechy włoskie, jednak kryją w sobie więcej cennych wartości odżywczych. Uważa się je za nie tylko jedne z...
Migdał blanszowany Kraj pochodzenia: USA Informacja o alergenach – Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywanie:...
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek. Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych...
Orzechy nerkowca Kraj pochodzenia: Indie Orzechy nerkowca jest naturalnym źródłem: – Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów – Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego. – Żelaza –...
Orzechy laskowe łuszczone Kraj pochodzenia: Azerbejdżan Orzechy laskowe są naturalnym źródłem: – Fosforu, Wapnia – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów – Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu...
ORZECHY BRAZYLIJSKIE Doceniane za smak i wartości odżywcze. Niesłusznie pomijane przez kaloryczność, odstraszającą dbających o dietę. Orzechy brazylijskie budzą zainteresowanie pochodzeniem i uprawą, jednak najwięcej wątpliwości wywołuje ich rozmiar. Czy rosną pod ziemią? Na krzakach? A może skoro...
ORZECHY PEKAN (ORZECHY PECAN) Są owocami drzewa, nazywanego orzesznikiem jadalnym, pekanowym, owocowym lub po prostu pekanem. Z wyglądu i w smaku przypominają doskonale nam znane orzechy włoskie, jednak kryją w sobie więcej cennych wartości odżywczych. Uważa się je za nie tylko jedne z...
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek. Płatki migdałowe są naturalnym źródłem: ...