Nasiona i ziarna znajdują szerokie zastosowanie w sztuce kulinarnej. Wzbogacają smak potraw, a także stanowią doskonały zamiennik dla produktów niezalecanych w okresie stosowania diety zważywszy na ich wysoką kaloryczność.
Szczególną popularnością wśród Klientów kupujących w tym dziale cieszy się amarantus – jedno z najstarszych i najbardziej pożywnych pseudozbóż uprawianych na świecie. W ofercie naszego sklepu znajdziecie zarówno zwykły amarantus, jak i amarantus ekspandowany, który jest gotowy do bezpośredniego spożycia. Polecamy stosowanie amarantusa jako zagęszczacza do kotletów warzywnych (bądź w charakterze panierki), do pieczenia ciast i chleba, a także posypywania deserów oraz musli. To gwarantowany sposób na obniżenie kaloryczności przygotowywanych pyszności.
Osoby, które celują w ekologiczne produkty bogate w substancje odżywcze, z pewnością docenią szałwię hiszpańską, zwaną potocznie nasionami chia. To istna bomba witaminowa oraz źródło drogocennych pierwiastków i minerałów, m.in. wapnia, manganu, magnezu, fosforu etc. Nasiona chia to świetny sposób na urozmaicenie każdej domowej potrawy. Nasiona na kiełki, pestki dyni i słonecznika – to wszystko i jeszcze więcej! Zajrzyj poniżej:
Dynia łuszczona Źródło białka źródło błonnika pokarmowego Kraj pochodzenia: Polska Dynia jest naturalnym źródłem: Tiaminy ( Witaminy B1 ) - która wspomaga prawidłową pracę serca Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i zniżenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni...
SKŁADNIKI quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także...
Pożywne ziarna będą doskonałym uzupełnieniem sałatek, zup, potraw z kaszy kuskus lub musli. Produkt ten dostępny w naszym sklepie nie wymaga usuwania łupin, co zapewnia wygodę podczas przygotowywania posiłku. Słonecznik jest niezastąpionym dodatkiem do chleba, ciast, musli, sałatek, surówek, potraw...
Owoce komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryżem peruwiańskim) zawierają 48% skrobi, ok. 18% białek, 4–9% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Cechują się dużą zawartością wapnia, fosforu, żelaza oraz witaminy E. Wapń z komosy ryżowej jest łatwiej przyswajalny niż wapń z mleka! Quinoa polecana jest dla...
SKŁADNIKI gryka ekspandowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna gryka ekspandowana to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość...
SKŁADNIKI kasza jaglana ekspandowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna kasza jaglana ekspandowana to praktyczna i wygodna forma wartościowego zboża, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz...
SKŁADNIKI ziarno orkiszu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Orkisz jest starą odmianą pszenicy. Ziarna orkiszu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami. Orkisz można zmielić, otrzymując pełnoziarnistą mąkę orkiszową, odpowiednią do wypieku chleba i ciast....
SKŁADNIKI ryż preparowany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny ryż preparowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków. Polecamy również jako samodzielną przekąskę do chrupania między posiłkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1693 kJ / 400...
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. Składniki: słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)...
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia. Proponujemy jako wartościowy zagęszczacz do kotletów warzywnych i strączkowych lub jako panierka,...
Sezam ziarno Sezam często jest stosowany w kuchni. Ziarna można spożywać na surowo lub delikatnie uprażone. Można je jeść jako przekąskę lub dodawać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub warzywnej. Wiele osób dodaje sezam do panierki do kotletów. Sezam jest również składnikiem wielu gotowych...
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane...
TARGROCH Słonecznik łuszczony ZESTAW 10 x 1 kg Pożywne ziarna będą doskonałym uzupełnieniem sałatek, zup, potraw z kaszy kuskus lub musli. Produkt ten dostępny w naszym sklepie nie wymaga usuwania łupin, co zapewnia wygodę podczas przygotowywania posiłku. Słonecznik jest niezastąpionym dodatkiem do...
TARGROCH Słonecznik łuszczony ZESTAW 5 x 1 kg Pożywne ziarna będą doskonałym uzupełnieniem sałatek, zup, potraw z kaszy kuskus lub musli. Produkt ten dostępny w naszym sklepie nie wymaga usuwania łupin, co zapewnia wygodę podczas przygotowywania posiłku. Słonecznik jest niezastąpionym dodatkiem do...
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa. Pestki dyni są naturalnym źródłem: Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia...
Komosa ryżowa czerwona – quinoa Komosa ryżowa - quinoa jest naturalnym źródłem: Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego. Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów. Cynku - pozwala zachować...
Pestki moreli gorzkie Kraj pochodzenia: Turcja UWAGA: Zawarty w pestkach moreli kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek, które można spożyć bez nieprzyjemnych efektów ubocznych wynosi 1-2 sztuki. Informacja o alergenach –W...