W tej kategorii proponujemy wzbogacanie domowych potraw naturalnymi składnikami – roślinami strączkowymi. Nie tylko urozmaicają smak dania, ale także dostarczają organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Co więcej, rośliny strączkowe takie jak ciecierzyca czy czarna fasola mogą być doskonałym zamiennikiem dla ziemniaków czy ciężkich i tuczących makaronów.
Jeżeli chcesz, aby Twoja kuchnia stawała się coraz bogatsza i pełna wartościowych składników, serdecznie zachęcamy do zakupu produktów z oferty naszego sklepu!
Szczególnie polecamy ekologiczne ziarna soi, które cieszą się ogromną popularnością w Azji i świetnie sprawdzają się do potraw jednogarnkowych, zup oraz dań warzywnych. Można je dodawać także do potraw mącznych, kotletów oraz past. Ziarna soi zawierają przy tym duże ilości białka, dlatego zalecamy je głównie weganom oraz wegetarianom.
Oprócz soi, mamy bogactwo innych roślin strączkowych. Fasola mung, adzuki, soczewica, ciecierzyca – każdy znajdzie coś odpowiadającego własnym gustom kulinarnym! Serdecznie zachęcamy do eksperymentowania i poznawania nowych smaków z całego świata!
SKŁADNIKI ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS: Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej...
Soczewica to zdrowa roślina strączkowa. Zawiera dużo witamin, mikro, makro elementów oraz błonnik. Jest polecana wszystkim, którzy dbają o zdrowy styl życia. Dzięki dużej zawartości białka i błonnika bez obaw mogą spożywać ją osoby będące na diecie. Czerwona soczewica jest produktem naturalnie...
SKŁADNIKIfasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcalTłuszcz: 0,4 gw...
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SKŁADNIKI soczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS: Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań...
SKŁADNIKIfasolka Borlotti* (60%) woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 398 kJ / 95 kcalTłuszcz: 0,7 gw tym...
SKŁADNIKI Ryż* (63%), soja* (23%), woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji...
SKŁADNIKI soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS: Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej...