|
|
M±ka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
35.09zł
|
|
MˇKA MIGDAŁOWA Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
20.79zł
|
|
M±ka kukurydziana bezglutenowa. Nadaje się do przygotowania róznych kluseczek i wkładek do zup, można j± dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.
|
Nasza cena:
6.70zł
|
|
Skrobia kukurydziana Kraj pochodzenia: Słowacja
|
Nasza cena:
11.89zł
|
|
M±ka owsiana Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
12.79zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.39zł
|
|
M±ka z cieciorki Besan - niezast±piony składnik kuchni indyjskiej oraz ważny element diety ro¶linnej i bezglutenowej. Chociaż nie jest jeszcze tak popularny jak m±ka pszenna, to cieszy się uznaniem w¶ród miło¶ników nowych smaków, zdrowego odżywiania i eksperymentów kulinarnych. Co warto o nim...
|
Nasza cena:
14.49zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
9.04zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
13.19zł
|
|
M±ka z kaszy jaglanej 1kg Targroch Powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu wła¶ciwo¶ciach odkwaszaj±cych i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i...
|
Nasza cena:
10.09zł
|
|
M±ka orkiszowa razowa (ciemna) M±ka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ta bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami powoduj±c lekko¶ć wypieków. Zastosowanie M±ka orkiszowa idealnie nadaje...
|
Nasza cena:
12.09zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna M±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. M±ka ta posiada dużo lepsze warto¶ci odżywcze w porównaniu z m±k± z pszenicy zwyczajnej. Zastosowanie M±ka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w poł±czeniu z innymi m±kami do wypieku...
|
Nasza cena:
12.19zł
|
|
Ekologiczna m±ka z nasion lnu br±zowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrz±dzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.
|
Nasza cena:
7.15zł
|
|
SKŁADNIKIekologiczna m±ka z quinoa 100 %. OPISEkologiczna m±ka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Idealna do domowego pieczywa, ciast, placków, nale¶ników, makaronów. WARTO¦Ć ODŻYWCZA W 100 gWarto¶ć energetyczna...
|
Nasza cena:
12.94zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
14.59zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrz±dzania zakwasu na żur.
|
Nasza cena:
9.42zł
|
|
Bio Skrobia kukurydziana 200 g
|
Nasza cena:
8.37zł
|
|
Kuzu to bezglutenowy i wegański ¶rodek wi±ż±cy do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi ro¶linnej. Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwa¶nych lub jako zamiennik jajka. Białe kuzu jest myte i filtrowane,...
|
Nasza cena:
48.34zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
10.29zł
|
|