|
|
Skrobia kukurydziana Kraj pochodzenia: Słowacja
|
Nasza cena:
11.29zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
11.79zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
11.89zł
|
|
M±ka sojowa Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
15.19zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
13.39zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
13.19zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
12.29zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
14.19zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
9.79zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, st±d doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
|
Nasza cena:
9.62zł
|
|
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy.
|
Nasza cena:
15.33zł
|
|
M±ka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
33.29zł
|
|
M±ka kukurydziana bezglutenowa. Nadaje się do przygotowania róznych kluseczek i wkładek do zup, można j± dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.
|
Nasza cena:
6.49zł
|
|
Ekologiczna m±ka owsiana charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w poł±czeniu z m±k± pszenn± lub żytni± oraz do wypieków słodkich, ciasta nale¶nikowego, blinów, placków.
|
Nasza cena:
6.66zł
|
|
Ekologiczna m±ka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakuj±co syc±ca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej m±ki do wypieku ciast i pieczywa.
|
Nasza cena:
32.08zł
|
|
M±ka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrz±dzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
|
Nasza cena:
14.76zł
|
|
Panierka kukurydziana nie zawieraj±ca glutenu. Alternatywa dla zwykłej panierki - bułki tartej. ¦wietnie sprawdzi się do mięs, ciast, zagęszczenia sosów i zup.
|
Nasza cena:
8.70zł
|
|
M±ka owsiana Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
12.09zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna nadbużańska typ 700
|
Nasza cena:
18.45zł
|
|
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
|
Nasza cena:
10.00zł
|
|