|
|
MˇKA MIGDAŁOWA Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
20.79zł
|
|
Ekologiczna m±ka owsiana charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w poł±czeniu z m±k± pszenn± lub żytni± oraz do wypieków słodkich, ciasta nale¶nikowego, blinów, placków.
|
Nasza cena:
6.32zł
|
|
M±ka owsiana Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
12.79zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.39zł
|
|
M±ka z cieciorki Besan - niezast±piony składnik kuchni indyjskiej oraz ważny element diety ro¶linnej i bezglutenowej. Chociaż nie jest jeszcze tak popularny jak m±ka pszenna, to cieszy się uznaniem w¶ród miło¶ników nowych smaków, zdrowego odżywiania i eksperymentów kulinarnych. Co warto o nim...
|
Nasza cena:
14.49zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
M±ka sojowa Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
15.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
8.62zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
13.19zł
|
|
M±ka z kaszy jaglanej 1kg Targroch Powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu wła¶ciwo¶ciach odkwaszaj±cych i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i...
|
Nasza cena:
9.80zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna M±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. M±ka ta posiada dużo lepsze warto¶ci odżywcze w porównaniu z m±k± z pszenicy zwyczajnej. Zastosowanie M±ka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w poł±czeniu z innymi m±kami do wypieku...
|
Nasza cena:
12.19zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
13.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
9.79zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
5.70zł
|
|
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy.
|
Nasza cena:
15.33zł
|
|
M±ka kukurydziana bezglutenowa. Nadaje się do przygotowania róznych kluseczek i wkładek do zup, można j± dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.
|
Nasza cena:
6.49zł
|
|
Maranta trzcinowata jest dobrym ¶rodkiem wi±ż±cym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej ¶wietnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także...
|
Nasza cena:
47.67zł
|
|
M±ka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrz±dzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
|
Nasza cena:
14.76zł
|
|
Panierka kukurydziana nie zawieraj±ca glutenu. Alternatywa dla zwykłej panierki - bułki tartej. ¦wietnie sprawdzi się do mięs, ciast, zagęszczenia sosów i zup.
|
Nasza cena:
8.70zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna nadbużańska typ 700
|
Nasza cena:
18.45zł
|
|