Dla wielu z nas makaron stanowi ulubiony składnik posiłków. Dodajemy go do zup, dań obiadowych, a nawet deserów. Niestety, nie wszyscy mogą sobie pozwolić na włączenie go do codziennej diety. Szczególnie poszkodowane są osoby z nietolerancją glutenu, które muszą szukać godnych zamienników, np. w postaci makaronów gryczanych.
Dlaczego warto wybrać makarony z CzaryMary? Promowane przez nas produkty zostały wykonane z najwyższej jakości składników i posiadają pozytywną opinię ekspertów, dietetyków i zwolenników konsumpcji ekologicznej żywności. Przekonaj się, jak smakuje prawdziwy makaron wykonany z użyciem tradycyjnej techniki z najwyższej jakości naturalnych surowców! Bez spulchniaczy, konserwantów, polepszaczy smaków! Wybierając nasze produkty, możesz mieć pewność, że dokonałeś najlepszego możliwego wyboru.
Mamy wiele rodzajów makaronów: bezglutenowych, żytnich, sojowych, z pszenicy durum, orkiszowych, a także tych niestandardowych, np. z dodatkiem pokrzywy (makaron o dużej zawartości białka). Dużym zainteresowaniem Klientów cieszą się makarony bezglutenowe oraz te z ekologicznej mąki z pszenicy durum, które doskonale łączą się na przykład z sosami Alce Nero.
Makaron kukurydziany jest bogaty w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu. Makaron ten ma wyjątkowy smak i...
Gryka zawiera dużą ilość pełnowartościowego białka, węglowodanów, cennych pierwiastków takich jak: wapń, żelazo, fosfor, potas, magnez oraz witamin B1, PP i E. Wszystko co dobre w gryce jest też w makaronie gryczanym. Nie zakwasza ON organizmu, zawiera małą ilość sodu, nie ma w swoim składzie...
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBezglutenowy makaron wegański.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować około 6 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal Tłuszcz: 1,70 g; w tym kwasy nasycone: 0,30 g; Węglowodany: 56 g; w tym cukry: 2,20...
Bezglutenowy makaron z zielonego groszku w kształcie muszelek charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem, dlatego świetnie się będzie komponować z wszelkiego rodzaju sosami.
Bezglutenowy makaron z zielonego groszku w kształcie świderek charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem, dlatego świetnie się będzie komponować z wszelkiego rodzaju sosami.
Przede wszystkim co wyróżnia makaron z soczewicy to kolor. Makron jest lekko strawny oraz smaczny, więc warto go uwzględnić w diecie. Również dużym plusem jest fakt, że jest ON bezglutenowy oraz przyjazny weganom i wegetarianom oraz jest bogaty w składniki odżywcze.
Przede wszystkim co wyróżnia makaron z soczewicy to kolor. Makron jest lekko strawny oraz smaczny, więc warto go uwzględnić w diecie. Również dużym plusem jest fakt, że jest ON bezglutenowy oraz przyjazny weganom i wegetarianom oraz jest bogaty w składniki odżywcze
Makaron jaglany wytwarzany z maki jaglanej (prosa), jest niezwykle bogatym źródłem witamin B1 i B3 oraz żelaza, magnezu, błonnika, potasu i fosforu. Jest ON zasadotwórczy, czyli nie zakwasza organizmu tak jak wiele innych produktów zbożowych.
Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat...
Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania...
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5% suszony szpinak*, 1,5% suszone pomidory*(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konSUMentów (od 3roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513...
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5% suszony szpinak*, 1,5% suszone pomidory(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konSUMentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513...
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal Tłuszcz - 1,4 g w...
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1465 kJ/350 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,20 g Węglowodany - 75 g w tym cukry - 6,7 g Białko - 10,5 g Sól - 0ZALECANE WARUNKI...
SKŁADNIKImąka z ryżu białego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3 minuty, odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1449 kJ...
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość...
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość...