Dla wielu z nas makaron stanowi ulubiony składnik posiłków. Dodajemy go do zup, dań obiadowych, a nawet deserów. Niestety, nie wszyscy mogą sobie pozwolić na włączenie go do codziennej diety. Szczególnie poszkodowane są osoby z nietolerancją glutenu, które muszą szukać godnych zamienników, np. w postaci makaronów gryczanych.
Dlaczego warto wybrać makarony z CzaryMary? Promowane przez nas produkty zostały wykonane z najwyższej jakości składników i posiadają pozytywną opinię ekspertów, dietetyków i zwolenników konsumpcji ekologicznej żywności. Przekonaj się, jak smakuje prawdziwy makaron wykonany z użyciem tradycyjnej techniki z najwyższej jakości naturalnych surowców! Bez spulchniaczy, konserwantów, polepszaczy smaków! Wybierając nasze produkty, możesz mieć pewność, że dokonałeś najlepszego możliwego wyboru.
Mamy wiele rodzajów makaronów: bezglutenowych, żytnich, sojowych, z pszenicy durum, orkiszowych, a także tych niestandardowych, np. z dodatkiem pokrzywy (makaron o dużej zawartości białka). Dużym zainteresowaniem Klientów cieszą się makarony bezglutenowe oraz te z ekologicznej mąki z pszenicy durum, które doskonale łączą się na przykład z sosami Alce Nero.
Makaron noodle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat...
SKŁADNIKImąka orkiszowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min....
SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1542 kJ / 364 kcal Tłuszcz - 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 g Węglowodany - 75 g w tym cukry - 1,0 gBłonnik - 2,5 g Białko - 8,0 g Sól - 0,03 gSPOSÓB...
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz: 2,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 75,7 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,7...
SKŁADNIKIsemolina (mąka z pszenicy durum)*, jaja świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w osolonej wodzie przez 4 - 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym...
SKŁADNIKIsemolina (mąka z pszenicy durum)*, jaja świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w osolonej wodzie przez 4 - 8 min, w proporcji 100g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym...
SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1542 kJ / 364 kcal Tłuszcz - 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 g Węglowodany - 75 g w tym cukry - 1,0 gBłonnik - 2,5 g Białko - 8,0 g Sól - 0,03 gSPOSÓB...
Ryż towarzyszy człowiekowi od ponad 5 tysięcy lat i jest jednym z najważniejszych zbóż na świecie. Ponad 90% produkcji upraw ryżu znajduje się w Azji i Afryce Północnej. Uprawiany jest także w Europie – w południowej Francji, w Hiszpanii i Północnej części Włoch. Mąka ryżowa do naszych makaronów...
Gryka zawiera dużą ilość pełnowartościowego białka, węglowodanów, cennych pierwiastków takich jak: wapń, żelazo, fosfor, potas, magnez oraz witamin B1, PP i E. Wszystko co dobre w gryce jest też w makaronie gryczanym. Nie zakwasza ON organizmu, zawiera małą ilość sodu, nie ma w swoim składzie...
Gryka zawiera dużą ilość pełnowartościowego białka, węglowodanów, cennych pierwiastków takich jak: wapń, żelazo, fosfor, potas, magnez oraz witamin B1, PP i E. Wszystko co dobre w gryce jest też w makaronie gryczanym. Nie zakwasza ON organizmu, zawiera małą ilość sodu, nie ma w swoim składzie...
Ryż towarzyszy człowiekowi od ponad 5 tysięcy lat i jest jednym z najważniejszych zbóż na świecie. Ponad 90% produkcji upraw ryżu znajduje się w Azji i Afryce Północnej. Uprawiany jest także w Europie – w południowej Francji, w Hiszpanii i Północnej części Włoch. Mąka ryżowa do naszych makaronów...
Ryż towarzyszy człowiekowi od ponad 5 tysięcy lat i jest jednym z najważniejszych zbóż na świecie. Ponad 90% produkcji upraw ryżu znajduje się w Azji i Afryce Północnej. Uprawiany jest także w Europie – w południowej Francji, w Hiszpanii i Północnej części Włoch. Mąka ryżowa do naszych makaronów...
24 godziny + czas dostawy
Promocja! Nasza cena: 10.99zł Cena rynkowa: 11.78 zł
Ryż towarzyszy człowiekowi od ponad 5 tysięcy lat i jest jednym z najważniejszych zbóż na świecie. Ponad 90% produkcji upraw ryżu znajduje się w Azji i Afryce Północnej. Uprawiany jest także w Europie – w południowej Francji, w Hiszpanii i Północnej części Włoch. Mąka ryżowa do naszych makaronów...
Ryż towarzyszy człowiekowi od ponad 5 tysięcy lat i jest jednym z najważniejszych zbóż na świecie. Ponad 90% produkcji upraw ryżu znajduje się w Azji i Afryce Północnej. Uprawiany jest także w Europie – w południowej Francji, w Hiszpanii i Północnej części Włoch. Mąka ryżowa do naszych makaronów...
Orkisz to, obok pszenicy płaskurki, jedna z najstarszych odmian pszenicy. Makaron wykonany z mąki orkiszowej jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko i błonnik. Zawiera witaminy z grupy B, PP i wiele cennych minerałów, takich jak żelazo, potas, cynk i wapń.
Makaron bezglutenowy z ciecierzycy w kształcie muszelek można śmiało użyć w różnego rodzaju kuchniach świata. Świetnie nadaje się do sałatek, ale również w innych wariantach, m.in do zup czy sałatek. Warto też dodać fakt, iż makaron jest bezglutenowy oraz przyjazny jest dla wegan i wegetarian,...
Orkisz to, obok pszenicy płaskurki, jedna z najstarszych odmian pszenicy. Makaron wykonany z mąki orkiszowej jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko i błonnik. Zawiera witaminy z grupy B, PP i wiele cennych minerałów, takich jak żelazo, potas, cynk i wapń.