Głównym składnikiem Bio Diet Noodle jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największym konsumentem tej żywności na...
SKŁADNIKImąka z soi* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron spaghetti z czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWrzuć makaron do wrzącej wody i...
Gryka zawiera dużą ilość pełnowartościowego białka, węglowodanów, cennych pierwiastków takich jak: wapń, żelazo, fosfor, potas, magnez oraz witamin B1, PP i E. Wszystko co dobre w gryce jest też w makaronie gryczanym. Nie zakwasza ON organizmu, zawiera małą ilość sodu, nie ma w swoim składzie...
Makaron bezglutenowy z ciecierzycy w kształcie muszelek można śmiało użyć w różnego rodzaju kuchniach świata. Świetnie nadaje się do sałatek, ale również w innych wariantach, m.in do zup czy sałatek. Warto też dodać fakt, iż makaron jest bezglutenowy oraz przyjazny jest dla wegan i wegetarian,...
Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu. Makaron ten ma wyjątkowy smak i...
Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu. Makaron ten ma wyjątkowy smak i...
Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu. Makaron ten ma wyjątkowy smak i...
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ/360 kcalTłuszcz: 5,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 gWęglowodany: 50 gw tym cukry: 3,9 gBłonnik: 14 gBiałko: 20 gSól: <0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez ok. 5...
Bezglutenowy makaron z zielonego groszku w kształcie muszelek charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem, dlatego świetnie się będzie komponować z wszelkiego rodzaju sosami.
Bezglutenowy makaron z zielonego groszku w kształcie świderek charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem, dlatego świetnie się będzie komponować z wszelkiego rodzaju sosami.
Przede wszystkim co wyróżnia makaron z soczewicy to kolor. Makron jest lekko strawny oraz smaczny, więc warto go uwzględnić w diecie. Również dużym plusem jest fakt, że jest ON bezglutenowy oraz przyjazny weganom i wegetarianom oraz jest bogaty w składniki odżywcze.
Przede wszystkim co wyróżnia makaron z soczewicy to kolor. Makron jest lekko strawny oraz smaczny, więc warto go uwzględnić w diecie. Również dużym plusem jest fakt, że jest ON bezglutenowy oraz przyjazny weganom i wegetarianom oraz jest bogaty w składniki odżywcze
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz: 2,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 75,7 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,7...
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1451 kJ / 343 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 52,3 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 6,4...
SKŁADNIKImąka z zielonej soi* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron z zielonej soi, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWrzuć makaron do wrzącej wody i gotować przez 3-5...
SKŁADNIKImąka z fasoli czarnej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWrzuć makaron do wrzącej wody i gotować przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można...
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowy makaron wegański. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować około 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcalTłuszcz: 1,70 g;w tym kwasy nasycone: 0,30 g;Węglowodany: 56 g;w tym cukry: 2,20...