Zamknij [X] |
Galeria
|
|
To co wyróżnia makarony GOODEL to dobór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130°C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42°C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. GOODEL – the good noodle.
Czas gotowania: 5 min.
Sposób przygotowania: makaron wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Powstawanie piany jest naturalnym procesem. UWAGA: nie przekraczać czasu gotowania, po ugotowaniu przelać zimną wodą!
Składniki: komosa biała (quinoa)* 90%, siemię lniane złote*
* z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1474 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 6,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 56,6 g w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 15,0 g
Sól#: 0,01 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu
Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |