Magiczne Bestsellery

  |  

Promocje

  |  

Horoskop

  |  

Salon wróżb i magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Olej rycynowy 100 ml
Olej rycynowy 100 ml
Galeria okno

Olej rycynowy 100 ml

Ocena: (Brak ocen)
Dostępność:
5-7 dni + czas dostawy
Cena rynkowa: 13.00
Nasza cena:

12.35

Taniej o: 0.65 zł ( 5 % )
Ilość
Dodaj do schowka

Opis kosmetyku

Olej rycynowy 100 ml
Do tańszej wysyłki do kiosku Ruchu (za 1,99 zł) dla zamówień od 98,99 zł brakuje Ci 98,99 zł.
Sprawdź koszt dostawy

  • Odbiór paczki w kiosku Ruchu od 4,70 zł
  • Odbiór na stacji PKN Orlen od 8,70 zł
  • Odbiór paczki w paczkomacie od 8,70 zł
  • Odbiór paczki w placówce Poczty Polskiej od 8,70 zł
  • Paczka pocztowa (48h) od 10,70 zł
  • Przesyłka kurierska (24h) od 12,70 zł

Olej rycynowy to naturalny produkt używany do wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.


Stosowany na brwi i rzęsy przyciemnia je, wzmacnia i pobudza je do wzrostu. Takie zastosowanie jeszcze szczególnie polecane osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je zapuścić i wzmocnić. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Korzystnie wpływa na proces wydzielania sebum, dzięki czemu jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.


Można wcierać go w kruche i miękkie paznokcie, co wzmacnia i utwardza płytkę, a także sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Produkt polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie - niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd.


Komu polecany jest olej rycynowy?

  • osobom ze skórą tłustą, nadmiernie przetłuszczającą się
  • osobom z suchymi, zniszczonymi i szorstkimi dłońmi
  • osobom, które chcą zregenerować zniszczone włosy i dodać im blasku
  • osobom, które chcą wzmocnić i zapuścić gęste rzęsy lub brwi
  • osobom, które poszukują środka pobudzającego wzrost włosów

Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.
Objętość netto: 100 ml

 

ZASTOSOWANIE:

Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.


Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.


Twarz / ciało – warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).


Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.


Brwi / rzęsy – nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

 

BEZPIECZEŃSTWO:

100% naturalny olej bez dodatków. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów. Wegański, nietestowany na zwierzętach.

 

SKŁAD:

Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Recenzje kosmetyku Olej rycynowy 100 ml - przeczytaj

opinie klientów:

Liczba recenzji: 0
Szczegóły kosmetyku Olej rycynowy 100 ml
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: NITAI_MOH-026
Podobne produkty
Olej ze słodkich migdałów 100 ml - Oleje kosmetyczne Olej ze słodkich migdałów 100 ml

Cena: 12.35 zł
Promocja z: 13.00
Uniwersalny olej ze słodkich migdałów do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Doskonale nawilża i odżywia każdy typ cery, w tym suchą i łuszczącą się. Pomaga zachować skórę w dobrej kondycji - przyczynia się do poprawy jej jędrności i sprężystości. Wykazuje właściwości regenerujące. Olejek ...
Olej Z Nasion Ostropestu Plamistego Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury - Olej z ostropestu Olej Z Nasion Ostropestu Plamistego Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury

Cena: 11.10 zł
Promocja z: 11.68
SKŁADNIKIOlej z nasion ostropestu plamistego* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWedług literatury zielarskiej olej z nasion ostropestu stosowany wewnętrznie ma pozytywny wpływ na wątrobę, ponieważ zawiera sylimarynę. Działa osłaniająco. Wewnętrznie najlepiej stosować 3x dziennie po......
Olej Z Pestek Moreli Virgin Bio 100 Ml - Bio Planete - Olej z pestek moreli Olej Z Pestek Moreli Virgin Bio 100 Ml - Bio Planete

Cena: 30.24 zł
Promocja z: 31.83
Olej z pestek moreli charakteryzuje się pięknym delikatnym zapachem i smakiem przypominającym migdały. Zawiera NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), witaminy A, B, E oraz witaminę o działaniu antynowotworoym - B17. Zastosowanie: - Spożywcze - do sałatek i dań, które dobrze komponują się z.....
Olej Z Nasion Czarnuszki Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury - Olej z czarnuszki Olej Z Nasion Czarnuszki Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury

Cena: 26.96 zł
Promocja z: 28.38
SKŁADNIKIolej z nasion czarnuszki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOlej można dodawać do sałatek i surówek należy jednak pamiętać, że olej z czarnuszki ma zdecydowany smak i zapach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartosc energetyczna - 3367 kJ / 819 kcalTłuszcz - 91 gw tym:- kwa...
Olej Lniany Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury - Olej lniany Olej Lniany Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury

Cena: 6.00 zł
Promocja z: 6.32
SKŁADNIKIolej lniany*(100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny olej lniany tłoczony na zimno. Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.  Olej lniany polecany szczególnie jako dodatek do sałatek, surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz.....
Olej Z Pestek Dzikiej Róży Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury - Inne oleje Olej Z Pestek Dzikiej Róży Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury

Cena: 37.38 zł
Promocja z: 39.35
SKŁADNIKIolej z dzikiej róży* (100%) (certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny olej  z pestek dzikiej róży  tłoczony na zimno. Nasz olej tłoczony jest na zimno z roślin uprawianych w gospodarstwach ekologicznych lub z roślin pochodzących ze stanu naturalnego. Olej z pestek róży m...
Olej arganowy kosmetyczny naturalny Bio 100 ml - Adam`s Fitness Food - Oleje kosmetyczne Olej arganowy kosmetyczny naturalny Bio 100 ml - Adam`s Fitness Food

Cena: 38.76 zł
Promocja z: 40.80
Składniki:olej wytłaczany na zimno ze świeżych (surowych) orzechów arganowych...
Olej Z Lnianki (Rydzowy) Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury - Inne oleje Olej Z Lnianki (Rydzowy) Virgin Bio 100 Ml - Dary Natury

Cena: 7.39 zł
Promocja z: 7.78
SKŁADNIKIolej z nasion lnianki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISNasz olej tłoczony na jest na zimno z nasion lnianki uprawianej w Polsce w gospodarstwach ekologicznych. Lnianka jest jednym z najstarszych roślin wykorzystywanych do tłoczenia oleju. Smak tego oleju świetnie......
Olej awokado 100 ml - Oleje kosmetyczne Olej awokado 100 ml

Cena: 17.10 zł
Promocja z: 18.00
Olej z awokado to naturalny kosmetyk dla osób, których skóra potrzebuje solidnej dawki nawilżenia i odżywienia. Doskonale sprawdzi się do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej i łuszczącej się. Olej jest niezwykle łagodny, zatem zadowolone z niego będą także posiadaczki skóry wrażliwej, skłonnej ...
Sklep prowadzony przez Glosel sp. z.o.o. sp.k., ul. Kolejowa 12E/3, 15-701 Białystok
Copyright © 2004-2017 CzaryMary.pl
CzaryMary.pl korzysta z technologii cookies, przeczytaj więcej na ten temat tutaj.
Mapa galerii: 1 | 2 | produkty niedostępne T
Stany Zjednoczone: koszt dostawy już od 47,90 zł!*
Aby sprawdzić koszt dostawy: (1) wrzuć produkty do CzaroMarowego koszyka,
(2) przejdź do Koszyka i (3) wybierzesz kraj dostawy paczki.
Super! Chcę zobaczyć CzaroMarowe Bestsellery >
* dla paczki o wadze do 1 kg. Pełny cennik kosztów dostawy znajdziesz również tutaj.