Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
algi morskie
dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszone algi morskie
dulse zapewniają posiłkom duża ilość cennych wartości odżywczych: białka,
błonnika, witamin i minerałów.
Suszone w temperaturze poniżej
42°C.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min.
Po namoczeniu algi
Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut.
Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal;
Tłuszcz: 0,5 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 21 g;
W tym cukry: 0 g;
Błonnik: 31 g;
Białko: 18 g;
Sól: 4,4
g.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać szczelnie zamknięte.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |