Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Czubryca zielona to mieszanka popularnych przypraw, o niesamowitym aromacie i smaku.
Zastosowanie:
Ryba smażona w czubrycy zielonej
Filety pokroić na duże kawałki (jeden filet podzielić mniej więcej na 5 części). Posypać z obu stron czubrycą, solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć po 5-7 minut, do momentu zarumienienia, z każdej strony na rozgrzanym na patelni oleju. Ryba doskonale smakuje z ryżem, ziemniakami czy kaszą kus kus.
Jako przystawkę czy przekąskę można jeść także ciasto francuskie z czubrycą zieloną, przepis znajduje się w zakładce czubryca czerwona.
Ciekawostki
Skład: Cząber, sól, cebula, czosnek, tymianek, szczypiorek, rozmaryn, cukier, kukurydza.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |