Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Ziarno ciecierzycy (cieciorki) świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Sposób przygotowania:
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |