Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
mąka jaglana
pełnoziarnista*, witamina B1 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować mleko lub wodę. Pozostawić do wystygnięcia
do temperatury40-50 st. C. Wymieszać składniki. Ostudzić do temperatury
odpowiedniej do jedzenia (37 st. C) i podawać.
ZALECANE
SPOŻYCIE
Pełnoziarnista kaszka po 4 miesiącu: 100 ml mleka
pełnego,100 ml wody, 4,5 łyżki stołowe kaszy (ok. 22 g), gotowego pokarmu: 222
ml
UWAGI
Nie należy używać
butelki jako smoczka (ze względu na próchnicę zębów). Kaszkę należy zawsze
przygotowywać zaraz przed podaniem. Resztki zużyć maksymalnie w ciągu godziny.
Nie należy kaszki podgrzewać w mikrofalówce. W celu wzbogacenia posiłku w
niezbędne kwasytłuszczowe zaleca się, aby do gotowania kaszki (zarówno mlecznej,
jak i bezmlecznej) dodać1 łyżeczkę oleju roślinnego (słonecznikowego,
rzepakowego lub kukurydzianego) lub masła. Pełnoziarniste kaszki SunBaby można
wprowadzać do diety niemowlęcia po skończonym 4. miesiącu. Poszerzanie diety
powinno się przeprowadzać stopniowo. Na początku kaszkę najlepiej podawać jako
posiłek wieczorny, wraz z mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym do picia
(dodając 2-3 łyżeczki do mieszanki). Później stosować jako bazę do
pełnowartościowych posiłków (wraz z przecierami owocowymi lub
warzywnymi).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1643 kJ / 388 kcal;
Tłuszcz: 4,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g;
Węglowodany: 73,6 g;
w
tym cukry: 0,8 g;
Błonnik: 4,0 g;
Białko: 11,8 g;
Sól: 0,01
g;
Witamina B1: 1,1 mg
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |