Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Historia kakao sięga prastarych czasów Majów i Azteków. Podczas obrzędów i świąt religijnych, spożywali oni oszałamiający napój kakaowy zwany „chocolatl”. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Surowe ziarna z drzewa kakaowca są najbardziej pierwotną formą czekolady. Zawierają magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, pomagają walczyć ze stresem i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również wspomagająco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym. Produkt firmy Surovital pochodzi z najbardziej szlachetnej odmiany kakaowca - Criollo.
Składniki:
100% organiczne niełuskane surowe ziarno kakao (Theobroma cacao) odmiana criollo*.
(kakao nie jest całkowicie odtłuszczone 10-12%)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna - 583 kcal (2438 kJ)
białko - 12,8 g
węglowodany - 35,1 g
tłuszcz - 43,5 g
błonnik - 35,1 g
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |