Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów.Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.Oto przykłady zaczerpnięte z książki:- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.`Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.`John Naisbitt, publicysta`Wspaniała książka... prawdziwy majstersztyk.`Richard Grossman, Centrum Medyczne MontefioreJean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.tytuł oryginalny: THE FOOD PHARMACY: Dramatic New Evidence That Food Is Your Best Medicinetłumaczenie: dr n.med. Konrad Pszczółkowski