Zamknij [X] |
Galeria
|
|
\r\n Jarmuż, pochodzi z rodziny kapustnych. To jednoroczna roślina, która najlepiej rośnie w chłodnych warunkach. Jarmuż ma zielony kolor, choć można spotkać odmiany o czerwonych i fioletowych liściach. Liście mogą być pomarszczone i pozwijane lub gładkie zależnie od odmiany. Rosną luźno, nie tworząc główki jak kapusta. Jarmuż jest w pełni dojrzały po 50-60 dniach, ale często jest zbierany wcześniej ze względu na łagodniejszy smak. Jarmuż jest najczęściej gotowany, choć można go również jeść na surowo w sałatkach.
\r\n\r\n Jarmuż sproszkowany posiada wiele potwierdzonych korzyści:
\r\n\r\n
\r\n\r\n Skład i zastosowanie:
\r\n\r\n Jarmuż to doskonałe źródło wit. K, A, C, B6, wapnia, potasu, miedzi i manganu.
\r\n\r\n Zawiera błonnik, tiaminę, ryboflawinę, folian, żelazo, magnez i fosfor. Jarmuż zawiera także indolo-3-karbinol.
\r\n\r\n Jarmuż posiada w swoim składzie dużo wapnia i magnezu przez co pomaga budować kości i może chronić przed ich zwyrodnieniem. Wit. A i C to antyoksydanty, które chronią przed wieloma dolegliwościami. Wysoka zawartość błonnika poprawia trawienie i chroni okrężnicę. Wysoka zawartość potasu i niska sodu skutecznie zwalcz nadkwasotę i inne problemy trawienne. Potas ma dobry wpływ na ciśnienie krwi i serce. Jarmuż zawiera także siarkę.
\r\n\r\n Jarmuż jest suszony w niskiej temperaturze, aby zachować składniki odżywcze.
\r\n\r\n Sposób użycia:
\r\n\r\n Zaledwie 1-2 łyżeczki proszku dodane do napoju/koktajlu dostarczają cennych substancji dla dobrego zdrowia!
\r\n\r\n Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.
\r\n
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |