Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Olej kokosowy przechowywany w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza ma stałą, przypominającą masło konsystencję (stąd potoczna nazwa: masło kokosowe) i białe zabarwienie. Powyżej tej temperatury przechodzi w stan płynny i zmienia barwę na żółtawą.
W jego skład wchodzą głównie nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi ok. 90 procent oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – ok. 6,5 procenta, wielonienasycone – ok. 1,5 procenta), a także witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk)
i aminokwasy.. Ma wysoką zawartość witaminy E.
KRAJ POCHODZENIA
Polinezja
WSKAZANIA
Skóra twarzy: najlepiej sprawdza się do pielęgnacji skóry przesuszonej i dojrzałej - działa nawilżająco, regeneracyjnie i ochronnie;
Skóra ciała: może być stosowany do masażu, a także jako balsam do przesuszonej skóry,
Włosy: doskonały do pielęgnacji włosów suchych, zniszczonych, ze skłonnościami do rozdwojonych końcówek; sprawia, że włosy stają się odżywione i jedwabiście miękkie;
ZASTOSOWANIE
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |